Marka İtiraz İşlemleri
Venüsle keşfet ve sonsuzluğa adını yazdır.
Marka İtiraz İşlemleri
Marka tescil sürecinde Türk Patent ve Marka Kurumu’nun başvurunuz aleyhine vereceği kararlara karşı itirazda bulunulabileceği gibi düzenli olarak her ay yayınlanan marka bültenlerinde markanıza benzer başvurulara itirazda bulunulabilir. Aynı zamanda başvurunuza yapılan itirazlara görüş bildirmek de bu hizmet kapsamındadır.
- Türk Patent ve Marka Kurumu Kararlarına İtiraz
Kurum tarafından marka tescil başvurusu işlemi sonrasında yapılan incelemede başvurunuzun reddine veya kısmen reddine karar verilebilmektedir.
Kurumun vermiş olduğu bu kararlara karşı 2 ay içinde harcı yatırılarak itiraz edilmesi gerekmektedir. 2 ay içinde itiraz edilmez ise başvurunuz reddedilmiş olur.
- Marka Bülteninde Yayınlanan Markalara İtiraz
Marka tescil başvurusu yapıldıktan sonra Kurum incelemesini sorunsuz geçen başvurular Kurum tarafından tescil başvurularının yer aldığı resmi marka bültenlerinde yayınlanmaktadır.
Bu başvurulara karşı benzer marka sahipleri veya ilgili 3. kişiler itiraz edebilir.
Marka izleme hizmetinde bahsettiğimiz asıl hizmet esasen budur. Tescilli bir markanızın korunması amacıyla tarafımızca her ay iki kez yayınlanan resmi marka bültenleri takip edilmektedir. Tescilli markanız ile benzer nitelikte olan marka başvuruları raporlanıp size sunulmaktadır. Talep edilmesi halinde de itiraz gerçekleştirilmektedir. Marka bültenlerinin marka sahipleri tarafından takip edilmesi ve benzer markaların tespit edilmesi zor olacağından, marka sahiplerinin “marka izleme hizmeti” alması önerilmektedir.
Bültene itiraz tescilli markanız için hayati önem taşır. Zira marka bülteni yayın süresi iki aydır. Bu süre içinde yapılan başvuruya itiraz yapılmazsa marka tescili kesinleşir. Bu süreden sonra yapılan itirazlar geçersizdir. Kesinleşen bir markaya karşı da yapılabilecek tek yol hukuk davası açılmasıdır ve bunun süreci ile maliyeti itiraz prosedürüne göre çok daha fazladır.
- İtiraza karşı görüş bildirme hizmeti:
Marka bülteninde yayınlanan markaya iki aylık yayın süresi içerisinde itiraz gelmesi halinde marka başvurusuna itiraz edilen başvuru sahibi, yapılan itiraza karşı görüş bildirebilir.
Yapılan itiraza karşı herhangi bir karşı görüşte bulunmadığı veya belge sunulmadığı takdirde Kurum itirazı mevcut bilgi ve belgeler doğrultusunda inceler.
Marka yayınına gelen itiraza karşı görüş bildirme zorunluluğu bulunmamaktadır. Buna karşın görüş bildirilmesi çok önemlidir. Zira itirazda bulunanlar itirazını detaylı bir şekilde vermektedir. Karşı görüş bir nevi buna karşı savunma niteliğindedir ve hakkınızı korumanız açısından önemlidir.
—
Sonuç olarak; aleyhinize olan Kurum kararlarına, marka başvurularına karşı ve ya başvurularına karşı itiraz, görüş bildirme, cevap yazma ve itiraza savunma amaçlı vekillik hizmetimizden yararlanmak için bize yazabilirsiniz.
Markamın benzer başvuralarına itirazda bulunabilir miyim ?
Türk Patent ve Marka Kurumu kararlarına itiraz ne kadar sürede yapılabilir ?